House of Parliament
(Seværdighed)

 
13-08-2011
Område 01

Metro: Westminster

Palace of Westminster, også kendt som Houses of Parliament eller Westminster Palace, i London, England er stedet hvor de to kamre i Det britiske parlament mødes som den lovgivende forsamling, på dansk kaldet de to Huse: Overhuset (en: House of Lords) og Underhuset (en: House of Commons)). Slottet ligger på den nordlige side af floden Themsen i London-kvarteret, City of Westminster.

Den ældste bevarede del af slottet, Westminster Hall, er fra 1097. Slottet fungerede oprindelig som regentbolig, men der har ikke boet nogen monarker i slottet siden det 16. århundrede. De fleste af de nuværende bygninger er bygget i det 19. århundrede, da slottet blev genopbygget efter en brand der næsten ødelagde alt i 1834. Ansvarlig arkitekt ved genopbygningen var Sir Charles Barry sammen med Augustus Welby Pugin.

En af slottets mest berømte bygninger er klokketårnet, en turistattraktion som indeholder klokken Big Ben. Navnet Big Ben bliver ofte fejlagtigt brugt om hele tårnet, men selve tårnet hedder faktisk St. Stephen's Tower.

Slottet indeholder over 1000 rum, og de to vigtigste er Overhuset og Underhuset. Slottet indeholder også mødesale, biblioteker, opholdsrum, spisesale og barer. Det er stedet hvor der afholdes store statsceremonier, så som åbningen af Parlamentet. Slottet er tæt knyttet til de to kamre, som ofte bare bliver omtalt som "Westminster" forstået som "Parlamentet". De parlamentariske bygninger er spredt rundt i de omkringliggende bygninger som for eksempel Portcullis House, og Norman Shaw Buildings.

Adresse: Westminster, London SW1A 0AA, Storbritannien

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)

 
 
Find information om: ferieguide rejseguide rejse beskrivelse ferie rejser guide
(Hovedkategori: Seværdigheder) Seværdighed